VABILO : 015 : urban hackathon maribor

Kraj dogodka: 
Tkalski prehod 4
Datum in ura dogodka: 
petek, 23 Januar, 2015 - 08:30 to sobota, 24 Januar, 2015 - 13:00

015 : Urban Hackathon Maribor ima zapolnjena že vsa mesta za udeležence. Vsem se zahvaljujemo za prijavo in tiste, ki tokrat niste del ekipe, vljudno vabimo, da se nam pridružite v aprilu! 

http://www.city-toolbox.net/?page_id=172

Pozdravljeni prebivalci Maribora,
z našimi sodelavci in partnerji že precej let tuhtamo in razmišljamo, kako bi prijeli bika za roge - kako najti skupnostne rešitve za Maribor? 
Pa se nam je posvetilo: hackathon za mesto! 
Ja, to je tisti "čas/prostor", kamor se zatečejo računalniški friki, ko želijo s skupnimi močmi/znanji dognati nove kode, programe itd. več: http://en.wikipedia.org/wiki/Hackathon. In zato smo povabili in zbrali prebivalce Maribora z raznolikimi znanji, pristopi, izkušnjami, da v dveh dneh skupnega dela, pogovorov in uporabe vseh orodij, ki so nam na voljo, prederemo prvo steno na poti do rešitev.
Kaj natančno se bo zgodilo, še sami ne vemo :) 
Upamo na čimveč aha-jev :)
To je šele prvi dogodek, ki ga bomo (po potrebi) ponavljali še mnogokrat. 


Kreator:Lab in Društvo Hiša v sodelovanju s Fundacijo Roberta Boscha, MitOst e.V. in Centrom Alternativne in Avtonomne Produkcije organizirata prvi urbani hackathon, ki se bo zgodil 23. januarja med 8.30:00 in 16:00 in 24. januarja med 8.30 in 13:00 v prostorih na Tkalskem prehodu 4 v Mariboru.


(1) Namen srečanja je poiskati vizije in strategije za oživitev in prenovo starega mestnega jedra Maribora. Prostora, ki je razpet med politiko in zgodovino, med nakupovalnimi centri in praznimi lokali, med asfaltnimi cestami in netlakovanimi gosposkimi ulicami.

(2) Vabimo vas na dva dneva intenzivnega sodelovanja in izmenjave idej. Pridružite se nam in uporabite svoje znanje za reševanje urbanih izzivov.

(3) Več informacij in delovno gradivo bo pred dogodkom objavljeno na spletni strani www.city-toolbox.net. Potrdite udeležbo na info@kreatorlab.si ali nam posredujte prijavo najkasneje do 16.1.2015. Število mest je omejeno.

Urbani hackathon je del programa Živo Mesto, ki je nastal kot del Actors of Urban Change programa Robert Bosch Fundacije v koprodukciji z MitOst e.V.

Vljudno vabljeni!

https://www.facebook.com/events/955560747788687/956028107741951/?notif_t=plan_mall_activity

The world is yours – Neue Sneaker, Apparel und mehr für Kids