Odprti FIČO TRENING v Mariboru

Kraj dogodka: 
Vetrinjski dvor
Datum in ura dogodka: 
sreda, 8 Oktober, 2014 - 19:30

Samo za vas - brezplačna pokušina Fičo treninga tudi v Mariboru!

Fičo trening je edinstven umetniško-izobraževalno-družbeni projekt, ki nudi skozi ples možnost spoznavanja svojih psihofizičnih sposobnosti.

Fičo trening je sinteza plesnih tehnik, od klasičnega baleta do avantgardnih smeri, od modernega do sodobnega plesa, od kontaktnih do gledaliških improvizacij, od tradicionalnih ljudskih plesov do sodobnih urbanih gibanj …, ki se vežejo s konkretnimi zmožnostmi, željami in pričakovanji posameznika, ki želi razviti avtonomno plesno oziroma ozaveščeno telo. Gradi na moči in mehkobi gibanja, na pretoku energije, na neskončnosti gibanja in na usmerjanju pozornosti. S potovanjem po imaginarnem svetu in z voljo premika meje mogočega. Fičo Trening uporablja znanje in izkušnje učiteljev in mentorjev, ki jih črpajo pri svojih umetniških razikovanjih in kreacijah v polju plesa, uprizoritvenih umetnosti in duhovnih praks.

Pri treningih ne gre zgolj za klasične plesne klase, ki zagotavljajo udeleženkam in udeležencem psihofizično kondicijo, niti za avtoritarni prenos plesnih znanj, temveč za resno zastavljeno nalogo, ki preko rednih srečanj nudi posameznicam in posameznikom ustvarjanje lastnega predstavitvenega in izkustvenega sveta ter razvoj in uporabo orodij za improvizacijo, ki so prenosljiva v vsakdanje življenje.

Kdo so udeleženci Fičo treninga? V vsakodnevnem življenju so to plesalci, igralci, študentje, uslužbenci, pravniki, ekonomisti, menedžerji, profesorji, računalničarji, novinarji, luftarji ... Minimalna starost je 20 let. Zgornja meja ne obstaja. Predznanje ni potrebno. Radovednost, volja in vztrajnost pa.

Fičo trening omogoča koreografska orodja in igre, ki so uporabna na različnih tipih skupnosti in imajo odprta vrata za vse družbene skupine z enostavno filozofijo: "Vsako telo najde svojo pot".

"Ne bomo vas učili kako plesati, ker to že znate. Trenirali bomo svoja telesa, um in duh skozi ples." Goran Bogdanovski

Povezava na FB dogodek: https://www.facebook.com/events/771623639543227/?ref=22

Patike